Evenimentul tău online de la zero la 100%

Evenimentele online nu mai sunt de mult un lucru cu care te întâlnești rar. Oricine poate gândi și organiza un eveniment online. Și mulți o fac. Însă, deși expertiza pare să fie în mâinile oricui încearcă, organizarea unui eveniment online presupune efort și o anumită strategie.

Iată câteva elemente de care trebuie să ții cont atunci când plănuiești organizarea unui eveniment online.

Ce este un eveniment online, sau momentul de 0%

Dacă vrei să organizezi un eveniment, e bine să știi de la început ce formă îți dorești să aibă și ce implică această alegere.

În caz că nu ești familiarizat deja, evenimentele pot lua o formă 100% online, sau pot îmbina lucrurile, în așa fel încât să ajungă la o formă hibridă.

Alegerea între cele două alternative reprezintă un prim pas în construirea planului tău de organizare.

De aceea, pasul principal este să stabilești dacă invitații care vor participa la evenimentul tău se vor afla cu toții în aceeași locație – în online – sau dacă vei avea un grup mixt cu participare, atât online, cât și fizică.

După ce ai stabilit acest aspect,  poți începe să te gândești la următorii pași pentru organizarea evenimentului tău.

Platforme, hosting și alți monștri tehnici

Indferent de conceptul ales pentru evenimentul tău, cel mai important și cel mai dificil aspect cu care te vei confrunta va fi cel tehnic.

Pentru început, platformele pe care alegi să le folosești sunt de o importanță majoră pentru a obține rezulatele la care speri.

Atât pentru evenimentele exclusiv online, cât și pentru cele în formă hibridă, poți alege dintre numeroase platforme precum Zoom, Cisco Webex, Skype, Facebook, iar dacă vrei să le transmiți live, ai la dispoziție platforme de streaming.

O cercetare bine documentată care să cuprindă toate avantajele și dezavantajele platformelor, va duce la o alegere potrivită pentru tine și te va scăpa de riscuri.

După ce ai stabilit cu care platformă te înțelegi mai bine, va trebui să decizi cine se va ocupa de hostingul evenimentului tău.

Hostingul presupune gestionarea în timp real a modului în care se desfășoară evenimentul.

Cei care se ocupă de hosting trebuie să se asigure că nu există probleme tehnice, cum ar fi întreruperile de imagine sau de sunet.

Într-un cuvânt, cei care se ocupă de hosting trebuie să facă totul pentru ca evenimentul tău să nu întâmpine situații neplăcute și să se asigure că totul este transmis spectatorilor așa cum ți-ai propus.

Dacă vrei să te asiguri că nu întâmpini probleme, ai nevoie de asistența unor profesioniști, care să se ocupe de partea tehnică în timp ce ție îți mai rămâne doar să te ocupi de ambianță.

Ai ajuns la 100%

Acum că ai stabilit aceste detalii care stau în spatele organizării unui eveniment online, poți începe să-ți pui la punct evenimentul tău online.

Evenimentele online pot fi soluția pentru a-ți promova afacerea, ideile, produsele și serviciile sau pur și simplu pentru a te asigura că interacționezi cu cei care fac parte din comunitatea ta.

Noi îți stăm la dispoziție pentru a te salva de riscurile și problemele tehnice.